XS
SM
MD
LG
Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій

(Державний університет телекомунікацій)


Адреса:
03110, Україна
м. Київ, вул. Солом'янська, 7
Контактна інформація:
Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій

(Державний університет телекомунікацій)

Зеліско Інна Михайлівна

Професор кафедри, доктор економічних наук, професор, академік Академії економічних наук України

Зеліско Інна Михайлівна  народилася 23 серпня 1970 р.  у  м. Кам`янець –Подільський Хмельницької області. У 1988 р. закінчила з відзнакою  Кам`янець–Подільський технікум харчової промисловості за спеціальністю «Бухгалтерський облік», а в 1993р. закінчила з відзнакою Кам`янець–Подільський сільськогосподарський інститут за спеціальністю «Економіка і управління в галузях АПК» та здобула кваліфікацію економіста-організатора.

Трудову діяльність розпочала  у 1993р. викладачем економічних дисциплін Кам`янець – Подільського коледжу харчової промисловості. 1994 – 1997 рр. – навчалась в аспірантурі та працювала  науковим співробітником Інституту аграрної економіки УААН.  У  1997–2000 рр. працювала асистентом  кафедри фінансів і кредиту Національного аграрного університету.  З грудня 2000р. до 2013 р. працювала доцентом кафедри фінансів і кредиту Національного університету  біоресурсів і природокористування України,  фінансовим  директором  ТОВ «Украгропром» та генеральним директором  ТОВ «Арткруїз ». З червня  2013р. до грудня 2014 р. працювала  професором  кафедри   фінансів і кредиту Національного університету біоресурсів і природокористування України. З січня 2015 р. працювала завідувачем кафедри фінансів і кредиту Національного університету  біоресурсів і природокористування України.  З вересня 2015 р. до вересня 2017р. працювала професором кафедри фінансів Національного університету  біоресурсів і природокористування України. З вересня 2017 р. працює професором кафедри менеджменту Державного університету телекомунікацій.

У 1997р. захистила кандидатську дисертацію на тему «Енергетичні аспекти  ціноутворення  на продукцію   зернопродуктового    підкомплексу» та було присвоєно вчений ступінь кандидата економічних наук. У 2012 р. захистила дисертацію не тему «Фінансові ресурси інтеграційних аграрних формувань: теорія, методологія, практика» та було присвоєно вчений ступінь доктора економічних наук. У 2002р. Міністерство освіти і науки присвоїло вчене звання доцента кафедри фінансів, а у квітні 2015р. – професора кафедри фінансів і кредиту. У червні  2015р. обрана академіком Академії економічних наук України зі спеціальності «Фінанси».

Науковий  доробок Зеліско І.М. складає понад 200 наукових та навчально-методичних праць, результати яких використовуються Міністерством аграрної політики та продовольства України,  Головним управлінням агропромислового розвитку Київської обласної державної  адміністрації, Управлінням агропромислового розвитку Канівської районної державної адміністрації Черкаської області, Асоціацією „Страховий бізнес”.

Вона є членом спеціалізованих вчених рад, міжнародних наукових журналів та міжнародних асоціацій.  Зеліско І.М. є експертом FAO з питань сільськогосподарської і продовольчої політики і торгівлі, має 4 свідоцтва про реєстрацію авторських прав.

Приймала участь у 125 Міжнародних науково-практичних конференціях, круглих столах, семінарах, у тому числі в Люксембурзі, Болгарії, Польщі, Румунії, Грузії, Узбекистані, Молдові.

Пройшла  стажування: 

  • Люксембурзький Центр дослідження європейських реформ, Люксембург (Centre for European Reforms Studies, Luxembourg), 2016 р.
  • Варненський вільний університет «Чернорізец Храбр», м. Варна, Болгарія (Varna Free University «Chernorizets Hrabar», Varna, Bulgaria), 2017 р.
  • Національний  університет біоресурсів і природокористування України та ПАТ «Миронівський хлібопродукт» «Організація фінансової роботи в аграрних формуваннях України» м. Київ, 2016 р.
  • Київський  славістичний  університет «Сучасні   педагогічні  технології   у вищих навчальних закладах», м. Київ, 2010 р.
Переглядів: 5 350