XS
SM
MD
LG
Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій

(Державний університет телекомунікацій)


Адреса:
03110, Україна
м. Київ, вул. Солом'янська, 7
Контактна інформація:
Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій

(Державний університет телекомунікацій)

Савков Анатолій Петрович

Савков Анатолій Петрович - доктор наук з державного управління, професор.

Посада: професор кафедри публічного управління та адміністрування  Державного університету телекомунікацій.   

Наукові інтереси:

  • Теорія та історія державного управління,
  • виборче право та виборчий процес в сучасній Україні,
  • виборчі системи країн світу,
  • конституційно-правове регулювання діяльності політичних партій і громадських організацій в Україні та зарубіжних країнах,
  • регіональний розвиток та управління.

Є автором та співавтором понад 80 наукових та навчально-методичних праць, у тому числі 6 монографій, 2 підручників, 9 навчальних та навчально-методичних посібників, має понад 35 статей у зарубіжних та вітчизняних наукових фахових виданнях, у тому числі тих, що входять до міжнародних наукометричних баз даних Web of Science та Scopus, та ін.

Підготував 1 доктора наук з державного управління та 4 кандидати наук з державного управління. Здійснює наукове керівництво магістрантами та докторантами PhD в КНУ імені Тараса Шевченка.

Підвищував фаховий і професійний рівень у зарубіжних вищих навчальних закладах,  науково-дослідних установах: Університеті прикладного менеджменту (м. Мангайм, ФРН), відділі координації операцій НАТО (м. Брюссель,  Бельгія).

Савков А. П. веде активну громадську роботу. Є членом Громадської організації «Академія парламентаризму».

Має досвід роботи з органами публічного управління, міністерствами та відомствами, зокрема Центральною виборчою комісією України тощо.

Нагороджений почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2015 р.). та почесною грамотою Центральної виборчої комісії (2014 р.).

Трудова діяльність:

У 1987 – 2002 рр. працював головою правління сільськогосподарського підприємства (1987-1991), заступником, першим заступником голови Чернівецької районної ради Вінницької області (1994-1996), головою Могилів-Подільської районної державної адміністрації  Вінницької області (1996-2002). У 2002–2005 рр. працював головним консультантом-інспектором Головного управління організаційно-кадрової політики та взаємодії з регіонами Адміністрації Президента України. У 2005–2007 рр. обіймав посади заступника директора департаменту Головного управління державної служби України, завідувача організаційного відділу, завідувача відділу регіональних представництв Секретаріату Центральної виборчої комісії. У 2010–2014 рр. працював на посаді головного консультанта відділу методичної роботи управління організаційно-методичної роботи Секретаріату Центральної виборчої комісії. З 2015 по 2021 рр. працював у Національній академії державного управління при Президентові України на посаді першого віце-президента (2015-2019) та тимчасового виконувача обов’язків президента (2019-2021). У 1999 - 2005 рр. присвятив наукову діяльність проблемам реформування районного агропромислового комплексу, розвитку регіональної економіки тощо. З 2008 року присвятив наукову діяльність дослідженню питань виборчих процесів та виборчих технологій. У 2021 р. – професор кафедри регіональної політики Навчально-наукового інституту публічного управління та державної служби Київського національного університету імені Тараса Шевченка. З 2022 року – професор кафедри публічного управління та адміністрування Навчально-наукового інституту захисту інформації Державного університету телекомунікацій

Переглядів: 5 044