XS
SM
MD
LG
Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій

(Державний університет телекомунікацій)


Адреса:
03110, Україна
м. Київ, вул. Солом'янська, 7
Контактна інформація:
Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій

(Державний університет телекомунікацій)

Кафедра Космічних систем та комплексів і супутникових телекомунікацій

Відгуки студентів та випускників

Загальна інформація
Викладацький склад
Навчальні дисципліни
Методична робота
Наукова діяльність
Видавнича діяльність
Робота із студентами
Новини та подіі
Контактна інформація
Профорієнтаційна робота
Партнери кафедри
Навчально-матеріальна база
Запрошуємо до навчання
Отримати консультацію
Освітньо-професійні програми

Відгуки студентів та випускників

Відгук випускника 2019 року Хілініч Іван

За час навчання в Державному університеті телекомунікації завдяки кафедри космічних систем та комплексів і супутникових телекомунікацій дізнався про існування компанії ДАТАГРУП та проходив практику.

Під час проходження переддипломної практики пройшов теоретичний курс по моделі OSI і технологій TCP/IP, MPLS, IPTV супутникового зв’язку, а також навчився збірці супутникових антен та наладці супутникового комплекту на супутник EUTELSAT KA-SAT 9A. А також отримав сертифікат, який підтверджує успішне проходження практики та отримання професійних навичок. Ще під час навчання на магістратурі мене прийняли на роботу в DATAGROUP, де на даний момент я працюю на посаді «Інженер відділу міських зв’язків»

Але найголовнішим є те, що університет разом із партнерами під час навчання створює умови для студентів отримати досвід роботи на сучасному обладнанні, проходити якісну практику та працевлаштовуватись в провідні компанії інфокомунікаційної галузі.

 

Відгук випускника 2019 року Путій Анатолія

Пройшов шлях від студента першого курсу до випускника з дипломом магістра, і мені є що розповісти. Почну з самого важливого, з того, що найбільше сподобалося і запам'яталося. В університеті створені лабораторії з сучасним обладнанням. Наприклад на кафедрі Космічних систем і комплексів та супутникових телекомунікацій є обладнання по супутниковим телекомунікацій на якому кожен отримує практику і після навчання, вже з першого курсу, може працювати як фахівець по супутниковому інтернету і телебаченню. На кафедрі дуже хороші викладачі, з якими навіть після пари хочеться продовжувати спілкування.

У всіх аудиторіях університету зроблений ремонт і встановлені проектори та екрани, нові столи і стільці, відмінна їдальня. Вступити до Державного університету телекомунікацій набагато легше, ніж в топ ВНЗ, а результат на виході буде той же і навіть краще. Адже ще в процесі навчання студенти отримують практику, яка так важлива при працевлаштуванні. Досвід роботи підтверджується сертифікатами не тільки провідних компаній України, а й світу (Eutelsat, HP, Cisco, Juniper, Huawei, Microsoft, IBM, Datagroupі т.д.), І є великим плюсом при прийомі на роботу.

В університеті створена військова кафедра. Що дозволяє випускнику отримати два дипломи і мати більший вибір і перспективи при працевлаштуванні. Поруч є все що потрібно, центр Києва практично. Можна ходити пішки в общагу з спорткомплексу Олімпійського, коли матчі заканчуються пізно, перевірено. Від гуртожитку до університету 1 хвилина ходьби, можна вставати о 7:55 і о 8:00 бути на парі.

Перш за все, варто зрозуміти відразу - якщо ти не хочеш вчитися, то навіть найкраща програма навчання тобі не допоможе. Вступивши до університету, кожен отримує можливість розвиватися не тільки за навчальним планом, а й самостійно вивчати те, що подобається (багато різних наукових гуртків студентів і курсів на кожній кафедрі). Тут вчитися не так вже й складно, часу на себе буде досить. З навчального плану кафедри найбільше сподобалися практики, завдяки яким я побував в декількох великих компаніях, таких як телеканал «Інтер», компанія «Датагруп», в якій успішно себе зарекомендував і отримав посаду «інженер супутникових технологій». Так що отримати роботу в хороших компаніях можливо ще в процесі навчання, якщо добре себе покажеш.

Вступаємо і розвиваємося, головне не витратити цей час даремно.

 

Недопако Анна ТСД-33

Хотілося б поговорити про Державний університет, як про прекрасну можливість поєднувати навчання і роботу, яка дає досвід і знання, з подальшим застосуванням цих навичок у своїй спеціальності.

Більшість викладачів лояльно ставляться до студентів, які намагаються будувати свою дорогу в доросле життя, вдосконалюючи себе і черпаючи інформацію звідусіль.

Так що цей університет прекрасна платформа для будь-якої людини, яка може бути ще не знає, що вибрати, але вже готова пробувати.

 

Сивик Олександр Степанович

Я, Сивик Олександр Степанович, студент групи ТСД-26. з 12 по 23 лютого 2018 року проходив практику в DATAGROUP.

За час проходження практики набув теоретичних знань по моделі OSI, технологіям TCP/IP та IPTV супутникового звя'зку.

На практиці застосував набуті знання з основ комутації та маршрутизації пакетів. Також теоретично і практично ознайомився з складанням та налаштуванням супутникової антени.

Залишився задоволенний практикою, так як під час її проходження отриманні знання в університеті закріпилися практично.


 

Василець Артем

Я студент Державного Університету Телекомунікацій, групи ТСД 16. Дуже задоволений тим, що всупив саме в цей університет. Мені подобається професіоналізм викладачів і нова матеріальна база. У нас посилена англійська мова та лекції, які цікаво слухати.

Крім навчання проводяться акустичні вечори, перегляд фільмів та гурток English Speaking.

Я задоволений своїм вибором і обраною професією.

 


Мельниченко Микола Вікторович ІМДМ 61

На кафедрі Космічних систем та комплексів і супутникових телекомунікацій працюють висококваліфіковані викладачі, які завжди відповідають на всі виникаючі запитання в ході навчального процесу і лояльно відносяться до рекомендацій зі сторони студентів.

Окремо хочеться виділити можливість проходження практики у такого монополіста як “DataGroup”. Вона була дуже цікавою та інформативною, дала можливість побачити все з середини. Я вважаю що такі проекти є надзвичайно потрібними і корисними для студентів, що прагнуть стати хорошими фахівцями.

Така праця є дійсно дуже цікавою і дає можливість отримати практичний досвід в певних напрямках. По закінченню практики ми навчились налаштовувати різного типу комутатори, прослухали теоретичний курс по моделям OSI, TSP/IP, MPLS, IPTV, BGP, OSPF.

Також в кінці практики ми отримали міжнародні сертифікати, які підтверджують вдале проходження практики та отримання професійних навиків.


Відгук студента 1-ого курсу, група ТСД-16, Хуткий Денис

Коли я вчився в школі, моїм захопленням було супутникове телебачення, та й взагалі мені була цікава сфера телекомунікацій. Я хотів продовжити своє навчання після школи і почав підбирати університети, куди піти вчитися.

По інтернету я дізнався, що в Києві є спеціалізований університет, який готує інженерів за фахом "Телекомунікації".

Саме тому я обрав Державний Університет Телекомунікацій.

Зараз мені подобатися тут вчитися, тут цікаво і не нудно.

Особливо мені подобається на практичних заняттях, де я вивчаю нове обладнання, де я навчився налаштовувати супутникові антени для телебачення та інтернету.

Я знайшов тут багато друзів, і потрапив саме в те місце, де зможу пізнавати всі нюанси майбутньої професії.


Відгук студента 5-го курсу громадянина Республіки Узбекистан.

Я, Турсунов Хусніддін Хусан углі студент 5-ого курсу. Вчусь за спеціальністю: «Телекомунікації». На протязі свого навчання був свідком змін які відбувались в университеті, це:

  • ремонт навчальних класів та обладнання їх сучасними технічними засобами для навчання;
  • створення лабораторій із сучасним обладнанням компаній HP, HUAWEI, CISCO, ALCATEL-LUCENT та інш.
  • відкриття відремонтованої їдальні;
  • відкриття нового спортзалу;
  • ремонт старих та відкриття нових душових;

Цей перелік не повний і зміни продовжуються.  Були відкриті нові спеціальності та кафедри.

Наприклад, в 2014 році створена кафедра космічних систем та комплексів і супутникових телекомунікацій, а в 2016 по новій специализації «Супутникові телекомунікації та навігаційні системи» спеціальності «Телекомунікації та радіотехніка» зробили перший набір студентів.

За час переддипломної практики я від кафедри космічних систем та комплексів і супутникових телекомунікацій проходив практику в технічному департаменті телекомунікацій компанії DATAGROUP.

Під час проходження практики пройшов теоретичний курс по моделі OSI і технологій TCP/IP, MPLS, IPTV  супутникового зв’язку, а також навчився збірці супутникових антен та наладці супутникового комплекту на супутник EUTELSAT KA-SAT 9A 9.O E.

По закінченні практики я отримав сертифікат про досягнутий рівень кваліфікації від DATAGROUP.

А ще від кафедри космічних систем та комплексів і супутникових телекомунікацій я пройшов тренінг, який проводив прибувший із Франції (м. Париж) пан Pier Luigi Pellegrino – технічний інженер по навчанню кадрів компанії Eutelsat. Тренінг був теоретичний і практичний. По закінченні я отримав сертифікат про досягнутий рівень і від компанії EUTELSAT – одного із світових лідерів супутникових телекомунікацій.

Мені сподобалось навчатись в Державному університеті телекомунікацій і тому поступив на 5 курс в магістратуру.

Обирайте Державний університет  телекомунікацій, він є базовим закладом з підготовки висококваліфікованих спеціалистов сфери ІТ-технологій та визнаний самим іноваційнимм вищим навчальним закладом на ІТ-ринку України.


Відгук студента 5-го курсу Афоніна Єгора Станіславовича

Враження від 5 років навчання у Державному університеті телекомунікацій.

За 5 років університет переніс на собі значну кількість змін, які безперечно призводять до того, що с кожним роком кількість абітурієнтів збільшується. Для прикладу у 2012 році- конкурс за спеціальністю Телекомунікаційні системи та мережі ( факультет Телекомунікацій) складав 5 чоловік на місце бакалавра. У 2016 році – відповідно 16 чоловік для бакалавра( за даною спеціальністю) та 6 чоловік для магістра.

Тобто університет не лише користується попитом, але і набуває популярність. Певен,що ви згідні з думкою, що популярність та репутація не виникає на пустому місці. В даному випадку - завдяки значним змінам у робочому процесі та самої структури університету, співпраця з такими гігантами ринку як HUAWEI, DATAGROUP, ALCATEL-LUCENT, LIFE, UKRTELECOM, IBM, HP та інші.

Саме завдяки співпраці є можливість отримати практичні навички, необхідні знання та навіть можливість стажування у компаніях. Як результатом збільшення кількості абітурієнтів та збільшенням попиту на спеціалістів у сфері зв’язку- в університеті було відкрито Кафедру Космічних систем та комплексів і супутникових телекомунікацій. Завдяки даній кафедрі з’явилася можливість проходити практику в DATAGROUP.

Особисті, загальні враження від проходження практики- чудові! Звісно, було доволі багато інформації, робота з супутниковим обладнанням Eutelsat та багато іншого.

Але, що є найголовнішим- можливість від університету проходити практику або навіть відразу отримати роботу. Це великий крок до рівня європейських університетів і якщо все буде настільки стрімко розвиватися, то як на мою думку, теперішня будівля університету буде замала. Відкриття кафедр, збільшення студентів та попиту на спеціалістів- провокує ріст університету та його популярності.

В перспективі Державний університет телекомунікацій являє собою прямого конкурента у сфері IT таким закладам як КПІ та НАУ.


Студент 5 курсу група ІМДМ-51 Мотринець Дмитро Миколайович

Протягом чотирьох навчальних років я помітив стрімкий розвиток нашого університету. Студентам надають не тільки теоретичний курс, а і дають змогу зробити це все практично.

Наприкінці четвертого курсу в нас була переддипломна практика на яку нас направили з кафедри Космічних систем та комплексів і супутникових телекомунікацій в провідну телекомунікаційну компанію України “DataGroup”.

Там я навчився встановлювати та налаштовувати супутниковий інтернет, налаштовувати різного типу комутатори, ми прослухали теоретичний курс по моделям OSI,TSP/IP, MPLS, IPTV.

Також в кінці практики нам видали сертифікати які засвідчують що ми проходили практику в технічному департаменті телекомунікаційної компанії Датагруп.


Під час виробничої практики від кафедри космічних систем і комплексів та супутникових телекомунікацій, проходив практику в експлуатаційному департаменті телекомунікації компанії DATAGROUP.

Під час проходження практики освоїв теоретичну і практичну сторону використання обладнання таких компаній як: Cisco, Apple, Huawei, Microtic, TP-link та ін.

Ознайомився з деякими аспектами ремонту та обслуговування системного обладнання. Проходячи практику отримав пропозицію з працевлаштування в компанію DATAGROUP, де власне зараз і працюю.

Анкета вступника
Заповніть анкету та отримайте персональну консультацію від завідуючого кафедрою
Контактна інформація
Ми зв`яжемось з Вами зручним для Вас способом:
Освіта
Вкажіть де Ви навчались\навчаєтесь
Розкажіть про себе
Давайте знайомитись




Контактна інформація

Державний університет телекомунікацій
Україна, 03680, м. Київ
вул. Солом’янська 7

Тел. (044) 249-25-97, 5-97
E-mail: lakirpach@ukr.net

Отримати консультацію

Ваш запит на зворотній дзвінок отримає завідуючий кафедрою
Надіслати запит
Переглядів: 9 778